Systematisk efteruddannelse

I overenskomsten mellem Danske Regioner og Dansk Kiropraktorforening i 2017 blev det besluttet at kiropraktorer i overenskomstklinikker skal registrere al kursusaktivitet.

Kiropraktorer i klinikker uden overenskomst, i sekundærsektoren, på universiteter m.v. opfordres til det samme af hensyn til dataindsamlingen.

Den systematiske efteruddannelse har til formål at sikre et højt, fagligt niveau på tværs af kiropraktorpraksis og starter op i 2018 med krav om registrering af efteruddannelsesaktiviteter for kiropraktorer i overenskomsttilmeldte klinikker.

Der er ikke aftalt et minimumskrav til antallet af timer eller dage, men blot krav om at registrere efteruddannelsesaktiviteter inden for overenskomstperioden 2017-2020.

Derudover tager den udgangspunkt i fem kerneområder (kommunikation, diagnostik, patientforløb, behandling og ny viden) udarbejdet af en arbejdsgruppe, som har bestået af klinikere, repræsentanter fra DKF, Kiropraktorernes Videnscenter (NIKKB), SDU, Rygcenter Middelfart og regionerne.

Efteruddannelse taget hos Kiropraktorernes Videnscenter vil altid være godkendt som systematisk efteruddannelse og vil blive registreret automatisk.

Efteruddannelse som er taget ellers skal registreres i registringsmodulet som findes under "min side".

Du kan læse retningslinjerne for systematisk efteruddannelse HER

 

HUSK at få indberettet systematisk efteruddannelse indenfor det år som det er taget i. Deadline for indberetning er derfor 31. december i det pågældnede år.

 

KOM I GANG MED REGISTRERINGEN
Du skal allerførst have en brugerprofil til Kiropraktorernes Videnscenter. Vejledning til dette findes HER .

Når du har oprettet en bruger logger du ind på ”min side” som findes øverst til venstre på forsiden. I menuen ”selvregistrering” registrerer du eksterne efteruddannelseskurser – både fra forhåndsgodkendte og ikke-forhåndsgodkendte udbydere. Se vejledning hertil HER.

Kurser arrangeret af Kiropraktorernes Videnscenter (tidligere NIKKB), vil automatisk blive overført til din registreringsrapport, når kurset er afholdt. Ved de øvrige kurser som er registreret vil du kunne følge dens status på "min side".

 

 

 

nikkb