23 april 2024

Hvem er bedst til at overholde retningslinjerne for diagnostisk billeddannelse og LBP-retningslinjer?

En ny undersøgelse har vurderet holdninger og overbevisninger om håndtering af lænderygsmerter (LBP) hos hollandske og belgiske kiropraktorer og undersøgt sammenhængen mellem holdningerne og overbevisninger om brugen af diagnostisk billeddannelse og overholdelse af diagnostiske retningslinjer og retningslinjer i behandlingen af patienter med LBP.

Undersøgelsen brugte et webbaseret spørgeskema i kiropraktiske private praksis i Holland og Belgien, der kategoriserede kiropraktorerne i tre grupper, der primært adskilte sig på den biomedicinske score.

Kiropraktorer, der hældede mest til en biomedicinsk behandling, var bedre til at overholde retningslinjerne for diagnostisk billeddannelse og LBP-retningslinjer, når det drejede sig om rådgivning om tilbagevenden til arbejde og aktivitet, sammenlignet med de to andre grupper. Der var ingen forskel mellem grupperne, når det drejede sig om behandling af LBP.

På grund af det lille antal i den høje og lave biomedicinske grupper, bør man være forsigtig med at fortolke resultaterne.

 

Brenda van der Vossen, Annemarie de Zoete, Sidney Rubinstein, Raymond Ostelo, Michiel de Boer. Is the use of diagnostic imaging and the self-reported clinical management of low back pain patients influenced by the attitudes and beliefs of chiropractors? A survey of chiropractors in the Netherlands and Belgium. Chiropractic & Manual Therapies 2024.

Læs den videnskabelige artikel