Velkommen til 31 nye kolleger

Vejret var en passende understregning af sindsstemningen i auditorium o100 på SDU, da 31 nye kiropraktorer dimitterede fredag. Solen skinnede nemlig lystigt og gjorde dagen endnu mere speciel for dimittenderne.

Selve dimissionen var ganske traditionel. Sådan skal det være, når det drejer sig om en festlig anledning, og i år blev traditionen markeret af et næste fyldt auditorium. Sådan er det nu engang, når så mange mennesker dimitterer på en gang i selskab med familie og venner.

Dekan Ole Skøtt indledte dimissionen med en tale til dimittenderne, hvor han ønskede tillykke med uddannelsen og gav dem et indblik i deres rolle i samfundet og sundhedsvæsenet og understregede deres unikke kompetencer.

Efter dekanens tale overrakte Klinisk Biomekaniks studieleder Henrik Hein Lauridsen og vicestudieleder Rie Toftgaard Castella dimissionsbreve til dimittenderne og overlod derefter rampelyset til kandidatholdets repræsentanter, Mette Majgaard Pedersen og Mikkel Haarup Wind, der holdt dimittenttalen. 

I fællesskab reflekterede de over studietiden og fremtiden som kiropraktorer. Blandt andet måtte de erkende, at de ting, som de undervejs havde undret sig over var en del af studiet, gav mening til sidst.

Efter cello- og akkordionmusik af studerende fra Syddansk Musikkonservatorium, holdt professor Charlotte Leboeuf-Yde festtalen. 

Hun talte bl.a. om kiropraktikkens udvikling fra knæk og bræk til evidensbaseret behandling og betydningen af muskuloskeletal forskning og de diverse strømninger i forskningen igennem årene, og understregede den danske kiropraktoruddannelse og forsknings høje niveau og anseelse i udlandet.

Kiropraktisk behandling er lige så god som andre behandlinger af muskel og skeletsmerter – og mindre farlig var en af hendes pointer, inden hun sluttede sin festtale med at ønske de nye kiropraktorer tillykke med den overståede uddannelse.

Tillykke og velkommen til de 31 nye kiropraktorer!

cand.manu. dimittender forår 2023 (Foto: Robert Wengler)
nikkb