Patientoplevet kvalitet i top i kiropraktorpraksis

Kiropraktorpatienter oplever en meget høj kvalitet når de går til kiropraktor. Det viser resultaterne af den nationale undersøgelse af Patientoplevet Kvalitet i Kiropraktorpraksis, PoKK 2023, som omfatter svar fra mere end 18.000 patienter.

98% af patienterne fortæller, at de er meget tilfredse med deres behandling hos kiropraktoren. Det vidner både om høj faglighed og om stort engagement i klinikkerne. Det er jeg stolt af, siger Michael Christensen, Formand Dansk Kiropraktor Forening.

98 procent alt i alt.png

De mange tusinde patienter i PoKK 2023 har svaret på en række spørgsmål om hvordan de oplever kvaliteten i kiropraktorpraksis. Blandt andet er de blevet bedt om at vurdere hvordan de blev modtaget i klinikken, deres undersøgelse og behandling og deres oplevelser efter besøget hos kiropraktoren.

I 98 % af tilfældene siger patienterne desuden at de ”I høj grad” eller ”I meget høj grad” stoler på, at de har fået den rette sundhedsfaglige behandling hos kiropraktoren og 95 % synes at besøget ved kiropraktoren "I høj grad” eller ”I meget høj grad” levede op til deres forventninger.

Den høje tilfredshed med kiropraktorpraksis er på 4,66 på en 5-punkts skala, hvor 5 angiver højeste tilfredshed. Den gælder for alle 5 regioner, hvor forskellene på den samlede tilfredshed regionerne imellem er minimale. 

De positive tilbagemeldinger fra patienterne giver god grund til at ranke ryggen ude i klinikkerne – for en stund. For meningen med PoKK 2023 er ikke at hvile på laurbærrene, men at bruge data til kvalitetsudvikling og til at bevare patienternes oplevelse af høj kvalitet i kiropraktorpraksis.

Se den nationale rapport på Kiropraktorernes Videnscenters hjemmeside under fanen Kvalitet eller HER

*OBS Rapporten har kun begrænset visning hvis den åbnes på telefon eller iPad.

Har man spørgsmål til undersøgelsen og de nationale resultater, kan man henvende sig til KviK på kvik@kiroviden.sdu.dk

 

nikkb