19 kiropraktorstuderende blev til 19 kiropraktorer

Traditioner er smukke, når de bruges til at markere noget positivt, og Klinisk Biomekaniks kandidatdimission 28. januar genoptog en smuk tradition. 

Ved den første fysiske kandidatdimission i 2 år blev 19 kiropraktorstuderende tildelt det håndgribelige bevis på deres beståede uddannelse ved en flot ceremoni på Syddansk Universitet. Nogle af dimittenderne deltog via Zoom-link. 

Først lykønskede dekanen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, dr. med. Ole Skøtt kandidaterne i en tale, hvor han blandt andet understregede, at de havde modtaget verdens bedste kiropraktoruddannelse, men stadig havde meget at lære ude i det travle liv som kiropraktorer. Ole Skøtt rådede kandidaterne til at møde udfordringerne med ydmyghed og nysgerrighed.

Cand. manu. Martin Steenfeldt tog tråden op i sin kandidattale. Han fortalte, hvordan han blev inspireret til at uddanne sig til kiropraktor som 16-årig, og opfordrede til, at han og hans medstuderende gik ind til deres virke med ærefrygt og ansvar og for at inspirere og hjælpe andre ved at bruge de færdigheder, de har tilegnet sig i løbet af uddannelsen.

Dansk Kiropraktor Forenings nykårede formand, Michael Christensen, holdt festtalen for kandidaterne. Han ønskede de nye kiropraktorer tillykke og fortalte om dengang, han selv blev færdiguddannet og de valg, han havde truffet i sin karriere. Retorisk spurgte Michael Christensen, om man nu kan bruge det, kandidaterne har lært? Svaret er, at sundhedsvæsenet har brug for kiropraktorer, fordi de tilbyder noget unikt. De er et alternativ til operation for rygsmerter. Michael Christensen opfordrede også de nye kiropraktorer til at møde udfordringerne som kiropraktorer og være med til at beslutte, hvilken vej kiropraktikken i Danmark skal udvikle sig, og understregede betydningen af den forskning i muskel- og skeletsmerter, der foregår på SDU og Kiropraktorernes Videnscenter.

Det musikalske indslag blev leveret af Emil Thorbjøn Møller Nielsen (klaver) og Václav Nauš (trompet), der spillede første sats (Allegro) af Joseph Haydns trompetkoncert i Es-dur.

Tillykke til de nye kiropraktorer.

Glade, nyuddannede kiropraktorer januar 2022
nikkb