Lancering af banebrydende forskningsprojekt med honorar for deltagelse

Kiropraktorernes Videnscenter lancerer et banebrydende forskningsprojekt om digitale sundhedsindsatser i kiropraktorpraksis, og vi vil gerne have kiropraktorernes hjælp til at rekruttere patienter som deltagere.

Som noget nyt tilbydes kiropraktorer et honorar for hver enkelt patient, de rekrutter.

Kiropraktorernes Videnscenter har indgået et samarbejde med Pension Danmark om forskning i kiropraktorernes digitale landskab, der har gjort det muligt at honorere kiropraktorer for at deltage i forskningsprojektet DigSI – Digitale Sundhedsindsatser i Kiropraktorpraksis. 

DigSI-projektet undersøger, om en digital løsning til patienter med lændesmerter (appen selfBACK) giver mere sundhed for pengene. Vi undersøger også, hvordan kiropraktorer forholder sig til appen, bruger den, til hvilke patienter, hvorfor og hvorfor ikke. 

Helt banebrydende i projektet er, at al dataindsamling foregår ved hjælp af såkaldt datamining, hvor automatiserede computerprocesser søger og finder relevante data i patienternes journaler. Datamining betyder, at hverken patienter eller kiropraktorer skal bruge tid på at udfylde spørgeskemaer eller lave lange registreringer. 

Data fra journalerne bliver koblet med nationale sundhedsregistre, som registrerer patienternes kontakter med sundhedsvæsnet og hvad det koster. Ved at sammenligne patienter, der får adgang til selfBACK appen med patienter, der ikke får adgang, kan projektet belyse, om den digitale løsning giver mere sundhed for pengene. 

Læs mere om DigSI-projektet HER

nikkb