Hvad er patienters holdning til brug af billeddiagnostik ved behandling af lænderygsmerter?

Påvirkes brugen af billeddiagnostik i forbindelse med lænderygsmerter af patientens overbevisning? Det var det overordnede spørgsmål, som denne undersøgelse satte sig for at undersøge.

Data blev indsamlet fra november 2016 til december 2019 fra 10 primære kiropraktiske klinikker i Danmark og efterfølgende analyseret.

Omtrent en tredjedel af deltagerne mente, at billeddiagnostik var vigtigt for håndteringen af lænderygsmerter (​​LBP). Cirka en fjerdedel af deltagerne ønskede at modtage en billedhenvisning. Deltagerne var mere tilbøjelige til at tro på vigtigheden af ​​ billeddiagnostik eller ønske en billeddiagnostisk henvisning, hvis de havde haft LBP ik længere tid, havde tidligere erfaringer med brug af billeddiagnostik i forbindelse med behandling af LBP eller et lavere afsluttet uddannelsesniveau. Deltagere, der ønskede brug af billeddiagnostik ved den indledende konsultation, var mere tilbøjelige til at modtage en billeddiagnostisk henvisning. Patienternes ønske om billeddiagnostik så ud til at påvirke brugen af ​​billeddiagnostik.

Jenkins, H.J., Kongsted, A., French, S.D. et al. Patients with low back pain presenting for chiropractic care who want diagnostic imaging are more likely to receive referral for imaging: a cross-sectional study. Chiropr Man Therap 30 2022. https://doi.org/10.1186/s12998-022-00425-5

nikkb