The Backletter har fokus på opioidkrisen

The Backletter har fokus på opioidkrisen

I deres apriludgave retter nyhedsbrevet the Backletter fokus mod opioidkrisen i Nordamerika og risikoen for, at den spreder sig til andre lande. 

i hovedartiklen ”The Opioid Crisis Intensifies – And Is poised to Overwhelm low- and Middle-Income Countries” i nyhedsbrevet er fokus på en analyse fra ”the Stanford-Lancet Commisssion”, der bl.a. fortæller at antallet af dødsfald på grund af opioider forventes at stige de næste 7 år. Ifølge kommissionen viser beregninger, at 1,22 millioner amerikanere vil dø af opioidmisbrug i perioden 2020-2029. Det er flere døde på 9 år end det totale antal døde, siden krisen begyndte.

Artiklen sammenligner også effekten af opioidmisbrug med effekten af Covid-19 og påpeger, at selv om det samlede antal døde af Covid-19 i USA overstiger antallet af døde på grund af opioidmisbrug, er dødsfald pga. opioidmisbrug mere mærkbart end antallet af døde fordi de fleste dødsfald pga. Covid-19 sker blandt mennesker, der har gennemsnitligt 10 – 12 års levetid tilbage, mens dødsfald pga. opioider oftest sker blandt dem, der har 30 – 40 års levetid tilbage og dermed stadig er på arbejdsmarkedet. Dermed bliver dødsfald pga. opioider et samfundsøkonomisk problem. 

De tal, som the Backletter nævner fra analysen, er skræmmende tal, som ikke bare kan afvises med, at de er fra Nordamerika. Tendensen med at udskrive opioider til patienter med f.eks. rygsmerter og risikere at igangsætte et misbrug, risikerer at brede sig til andre lande i verden, inklusive Danmark, og dermed kan problemet blive globalt. Derfor har the Stanford-Lancet Commission taget kontakt til organisationer og beslutningstagere både nationalt og internationalt for at tage hånd om problemet og forhindre at den amerikanske opioid-epidemi bliver en pandemi.

Læs artiklen ”The Opioid Crisis Intensifies – And Is poised to Overwhelm low- and Middle-Income Countries” og flere andre artikler om opioidkrisen og andre emner med relevans for kiropraktorer i the Backletter:https://journals.lww.com/backletter/pages/default.aspx

nikkb