ECCRE belønner danske forskere

I forbindelse med den netop overståede ECU-kongres i Utrecht i Holland uddelte ECCRE sine tre priser til forskere eller forskningsinstitutioner i Europa.

To af de tre priser gik til danske forskere: ECCRE Best Presented Research Award blev tildelt Casper Nim, ph.d. og forsker ved rygcentret på Middelfart sygehus for hans præsentation Pressure pain thresholds in a real-world chiropractic setting – topography, changes after treatment, and clinical relevance?

Tildelingen af prisen til Casper Glissmann Nim blev begrundet med, at ”han udviste en fornem evne til at kommunikere komplicerede begreber, der undersøger de mest grundlæggende aspekter af klinisk praksis. Med stor selvtillid leverede han klare og præcise forskningsbudskaber på en veloplagt og medrivende måde.”    


ECCRE Young Researcher of the Year Award blev tildelt den danske ph.d.-stipendiat Søren Grøn for hans undersøgelse Beliefs about back pain and associations with clinical outcomes: a primary care cohort study.

I motiveringen for tildelingen af prisen til Søren Grøn udtaler ECCRE, at han er ”en god formidler, der når ud til både forskere og klinikere. Med et nuanceret budskab og ydmygt nærvær holdt han publikum fanget og modtog dagens største bifald.”

ECCRE Research Award blev tildelt det hollandsk-belgiske forskningsinstitut for kiropraktik (DBRIC), et samarbejde mellem den hollandske kiropraktorforening (NCA) og den belgiske kiropraktorforening (BCU), som primært er finansieret af medlemmerne af de to foreninger.

DBRIC finansierer og faciliterer forskning af relevans for patienter og kiropraktorfaget i Belgien og Holland. Al forskning og uddannelse finansieret af DBRIC har til formål at gavne offentligheden i almindelighed og patienter i særdeleshed, med vægt på neuromuskuloskeletale tilstande.

Tillykke til alle prismodtagerne.

Casper Nim receives ECCRE Best Presented Research Award 2022
nikkb