Integration mellem KirPACS og region Midtjyllands billedindeks til glæde for alle kiropraktorer

En verdensnyhed blev lanceret i Danmark i december 2020: Et moderne digitalt samarbejde mellem KirPACS fra Kiropraktorernes Videnscenter og Region Midtjylland betyder, at kiropraktorer i Danmark med abonnement på KirPACS nu kan se røntgenbilleder, scanninger, rapporter og andre dokumenter i regionens billedindeks, mens en læge på et hospital i Region Midtjylland kan se billeder eller dokumenter hos en kiropraktor. Samarbejdet betyder, at kiropraktorer og læger ikke længere skal afvente modtagelsen af fysiske billeder eller dokumenter fra hinanden, inde de kan behandle en patient.

Udvekslingen af dokumenter opfylder et mangeårigt ønske hos kiropraktorerne. For kiropraktor Klaus Doktor er det kulminationen på en enorm indsats; han er næstformand i samarbejdsudvalget for kiropraktik i Region Midtjylland sideløbende med sit virke som røntgenkonsulent på Kiropraktorernes Videnscenter og har i 13 år været drivkraften på kiropraktorsiden i samarbejdet for at få muligheden for at udveksle billeder op at stå. Nu eksisterer muligheden, og han lægger ikke skjul på sin glæde.

- Det er svært at forklare. Det er så stort for os. Denne løsning lever op til alle ønsker og opfylder et kæmpe behov hos både kiropraktorer og patienter, fortæller Klaus Doktor.

Billedudvekslingen er lavet for at kunne tilbyde en meget forbedret service til patienterne hos kiropraktorerne og lægerne.

- Det er et kolossalt fremskridt for patienterne. Vi skal ikke downloade eller overføre filer, vi kan kigge direkte i systemet og det er bare fantastisk, påpeger Klaus Doktor.

Han bakkes op i sin begejstring af Henrik Wulff Christensen, praktiserende kiropraktor og adm. Direktør for Kiropraktorernes Videnscenter, der er en stor fortaler for samarbejde mellem kiropraktorer og læger.

- Projektet er egentlig født ud af en fælles tanke om at reducere billedmateriale, så man ikke har dobbeltundersøgelser liggende i systemerne på hospitaler og i kiropraktorklinikkerne. Nu er kiropraktorerne for alvor blevet integreret i sundhedsvæsnet - det har været noget af en rejse og sikke en fantastisk kulmination på et IT-projekt, glæder Henrik Wulff Christensen sig.

Løsningen er kommet i stand på initiativ fra Region Midtjylland, og det tætte samarbejde mellem Region Midtjylland og kiropraktorerne om at nå en fælles løsning er en milepæl.

Konsulent Klaus Doktor, billeddiagnostik enhed, Kiropraktorernes Videnscenter
nikkb