24 nye kiropraktorer er klar til nye udfordringer

I fem år har 24 kiropraktorstuderende knoklet for at blive kvalificerede til at kunne kalde sig kiropraktorer. Fredag formiddag kom så den store dag, hvor deres dimission signalerede, at de er klar til at behandle vi andres muskel- og skeletsmerter.

Kandidatdimissionen i klinisk biomekanik er en smuk tradition, der følger et fast mønster, som traditioner bør. Og fredagens dimission var ingen undtagelse.

Da de glade dimittender og deres familier samt andre fremmødte havde fundet på plads i auditorium O100, indledte dekan ved Det Sundhedsvidenskabelig Fakultet, professor dr. med. Ole Skøtt med at byde velkommen og holde en tale til dimittenderne.

Han forberedte de nye kiropraktorer på den verden, der venter dem, fortalte om forskningsmiljøet på SDU, Kiropraktorernes Videnscenter og Rygcenter Danmark og opfordrede de nye kiropraktorer til at gå de nye udfordringer i møde som foregangsmænd og -kvinder indenfor sundhedsvæsenet.

Efter dekanens tale uddelte studieleder Henrik Hein Lauridsen og vicestudieleder Rie Castella Toftgaard afgangsbeviser til dimittenderne, og så holdt Kasper Skjold Skiffard Grønbech kandidattalen på vegne af alle kandidaterne. Han fortalte bl.a. om nogle af sine oplevelser som kiropraktorstuderende og rejsen fra ny studerende frem til en færdiggjort uddannelse. Han lagde bl.a. vægt på betydningen af at blive taget godt imod og integreret socialt på studiet og de overvejelser og oplevelser, man nu kunne se tilbage på efter fem år som kiropraktorstuderende, samt de udfordringer og muligheder han og hans meddimittender kommer til at møde som færdiguddannede kiropraktorer.

Kandidattalen blev efterfulgt af et smukt musikalsk indslag fra Syddansk Musikkonservatorium: Océane Paredes sang ”Youkali” af Kurt Weil og ”O mio babbino caro” af Puccini akkompagneret på klaver af Christian Brydenfelt.

Festtalen blev afholdt af Jakob Blaabjerg Espesen, cheflæge ved Rygcenter Syddanmark. Han talte om samarbejdet mellem gamle og nye kiropraktorer og betydningen af erfaring. Det handler om at se det hele menneske og skabe en god behandling igennem kommunikation, sagde Jakob Blaabjerg Espesen blandt andet. Han roste kandidaterne for deres engagement og talte om relationen mellem evidens og erfaring i behandlingen samt talte om hvordan kandidaterne kan opleve at ændre deres mål i løbet af de næste år. Afslutningsvis opfordrede han kandidaterne til at bibeholde deres entusiasme og være ydmyge i deres daglige arbejde, inden han ønskede kandidaterne tillykke med den veloverståede uddannelse.  

Efter den formelle del af dimissionen var Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet vært for en reception for de nyuddannede kandidater.

Tillykke med den veloverståede uddannelse til de 24 nye kiropraktorer!


Foto: Robert Wengler
nikkb