Om ICPC

ICPC er oprindeligt udviklet til lægepraksis og blev oversat til en dansk version ICPC-1 i 1990. I 2008 blev ICPC-1 opdateret til en ny udvidet ICPC-2 dansk version, som indeholder et alfabetisk indeks og er integreret med klassifikationssystemet ICD-10 (International Classification of Disease), der anvendes til diagnosekodning på hospitalerne. ICPC rummer mulighed for at kode alle henvendelsesårsager og diagnoser i primærsektoren. Kiropraktorerne har anvendt ICPC-2 diagnosekodning, siden det blev påkrævet i overenskomstaftalen 2017.

Formålet med ICPC

Kiropraktorerne har ret og pligt til at diagnosticere, og det er vigtigt, at patienter der behandles inden for det muskuloskeletale speciale får stillet en så præcis diagnose som muligt. Diagnosekodning er et fagligt redskab i de kliniske overvejelser og kan bidrage til planlægningen af et behandlingsforløb.

ICPC diagnosekodning skaber struktur og overblik i journalen og bidrager til, at kiropraktoren hurtigt kan fokusere behandlingen. Struktureret ICPC diagnosekodning er en forudsætning for, at der i forbindelse med kvalitetsudvikling og forskning kan trækkes kvalificerede data ud af journalerne vedrørende patientsammensætningen i kiropraktorpraksis

ICPC diagnosekodning giver også mulighed for, at kommunikation vedrørende patienten foregår sikkert og entydigt på tværs af sundhedsvæsenet. Målet om sammenhængende patientforløb på tværs af sundhedssektoren stiller i højere grad krav til strukturerede patientdata.

Hvis man har brug for vejledende materiale om diagnosekodning i kiropraktorpraksis, kan man klikke HER

nikkb