Viden vinder er en podcast fra kiropraktorernes videnscenter

Viden Vinder er en podcast fra Kiropraktorernes Videnscenter, som omhandler nyeste viden indenfor det muskuloskeletale område og sundhedsvæsnet.
Værterne er kiropraktor Andreas Tøllner og Sune Hougaard.

Episode 13 - Peter Krustrup del 2/2

07-05-2021 - Længde: 33:15

Viden Vinder har SDU professor Peter Krustrup i studiet. Peter bliver også kaldt "fodboldprofessoren", da han igennem hele livet har været interesseret i fodbold og bl.a. er fysisk træner for kvindefodboldlandsholdet og en af hovedmændende bag den store succes FC Zulu. I denne episode taler vi med Peter om børn og fysisk aktivitet, samt hvordan man kan bruge fodbold som sundhedsfremmer.

Se Peter Krustrup faglige profil her.

Football as Medicine som bog.

Episode 12 - Peter Krustrup del 1/2

07-05-2021 - Længde: 39:42

Viden Vinder har SDU professor Peter Krustrup i studiet. Peter bliver også kaldt "fodboldprofessoren", da han igennem hele livet har været interesseret i fodbold og bl.a. er fysisk træner for kvindefodboldlandsholdet og en af hovedmændende bag den store succes FC Zulu. I denne episode taler vi med Peter om hans bog 'Football is Medicine' samt hvad fodbold kan gøre for ældre på forskellige niveauer. 

Se Peter Krustrup faglige profil her her.

Football as Medicine som bog.

Episode 11 - Paolo Caserotti

07-05-2021 - Længde: 37:13

Viden Vinder har professor ved SDU Paolo Caserotti som er ekspert inden for biomekaniske og -mecinske aldringsprocesser. Vi kommer ind på, hvad der sker med kroppen, når man bliver ældre, og hvad man som kliniker kan bruge den viden til i sin praksis.

Episode 9 - Christian Freitag del 2/2

07-05-2021 - Længde: 31:01

[Dette afsnit blev optaget før corona ramte Danmark i 2020]


Viden Viden havde daværende formand for Praktiserendes Lægers Organisation (PLO) Christian Freitag i studiet for at tale om sundhedsfællesskaber, kvalitetssikring og arbejdet med kvalitetsklynger og det store spørgsmål om, hvor skal rygpatienter gå hen?

Episode 8 - Christian Freitag del 1/2

07-05-2021 - Længde: 26:17

[Dette afsnit blev optaget før corona ramte Danmark i 2020]


Viden Viden havde daværende formand for Praktiserendes Lægers Organisation (PLO) Christian Freitag i studiet for at tale om rygpatienter og håndteringen af denne type gruppe i primærsektoren.

 

Episode 7 - Alice Kongsted del 2/2

08-14-2020 - Længde: 30:07

I andet afsnit med professor Alice Kongsted kommer vi ind på den kroniske smertepatient set ud fra en forskers synspunkt, som i sidste ende ikke er meget anderledes end en fra klinikken. Alice kommer desuden ind på GLA:D Ryg og hvor unikt konceptet er.

Episode 6 - Alice Kongsted del 1/2

08-14-2020 - Længde: 23:25

Vi taler med professor Alice Kongsted om den misinformation, som stadig findes i samfundet omkring rygsmerter og behandling af disse. Desuden kommer vi ind på maintenance care (vedligeholdende behandling), som der måske begynder at være evidens for.

Årsmøde Special del 2/2

08-14-2020 - Længde: 30:41

Vi har været med til DKFs årsmøde. I del 2/2 taler vi med to undervisere fra årsmødet - Sager Constantin (erhvervspsykologisk rådgiver) og Sarah Dion (røntgen-ekspert) om kerneværdier og kommunikation, samt røntgen og dets betydning i kiropraktorpraksis

Årsmøde Special del 1/2

08-14-2020 - Længde: 36:51

Vi har været med til Dansk Kiropraktor Forenings (DKF) årsmøde. I del 1/2 taler vi med Dansk Selskab for Kiropraktik (DSK) om den nyudkommen hovedpinevejledning og Lone Kousgaard Jørgensen, formand for DKF, om fremtiden for foreningen og professionen

Episode 10 - Tue Secher Jensen

07-05-2021 - Længde: 31:40

Viden Vinder har professor ved SDU og seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter Tue Secher Jensen i studiet. Vi kommer ind på MR-scanninger på globalt og nationalt nivaeu samt projekt BackTrace.

 

Læs mere om BackTrace HER.

Episode 2 - Jan Hartvigsen del 2/2

08-14-2020 - Længde: 33:06

I denne episode kommer vi ind på bevægelsen Choosing Wisely og hvordan man integrerer evidens baseret praksis i sin kliniske hverdag.

Episode 1 - Jan Hartvigsen del 1/2

06-24-2020 - Længde: 33:43

Velkommen til den første episode af Viden Vinder hvor vi har professor og forskningsleder på Institut for Idræt og Biomekanik, SDU, Jan Hartvigsen på besøg. Dette er episode 1 ud af 2.

Her kan du finde alle publikationer og aktiviter som Jan har deltaget i på siden https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/persons/jhartvigsen

Du kan følge Jan på https://twitter.com/janhartvigsen

Hvis du vil læse mere om budskaberne i Low Back Series som er publiceret i The Lancet kan det gøres på https://nikkb.dk/forskning/20-noglebudskaber-om-laendesmerter.

Expertscape er en objektiv international rangliste som rangerer personer, forskningsteder og forskningsbyer indenfor et bredt udvalg af emner f.eks. low back pain, hvor Jan som ekspert/forsker pt. er nr. 30 på verdensplan.

nikkb